Warning: The magic method Tribe__Extension_Loader::__wakeup() must have public visibility in /home/soulchildren.se/public_html/wp-content/plugins/the-events-calendar/common/src/Tribe/Extension_Loader.php on line 157
”Vilken fest!” Intervju från Gathering i Fiskebäck | Soul Children
Intervju med Niklas Ekberg, ledare för Fiskebäck Soul Children

 

Hur mår du idag?
Jättebra! Jag är fortfarande så glad efter vår fantastiska Gathering. Alltså, vilken fest!

Vem är du?
Jag heter Niklas och är sedan ett år tillbaka anställd i Equmeniakyrkan Fiskebäck. Jag har en bakgrund som musiker i frikyrkan men de senaste 15 åren har jag varit anställd musikledare i Svenska kyrkan. I Fiskebäck jobbar jag nu framförallt med sång och musik men kliver också ibland upp i talarstolen och predikar. Jag älskar människor och i min tjänst får jag möta alla åldrar! Allt från bebisar i rytmiken till seniorerna på RPG (Riksförbundet PensionärsGemenskap). Det finaste jag vet är att höra församlingen sjunga!

Hur har det varit att ta över Fiskebäck Soul Children?
Det fanns ett otroligt bra arbete gjort av den tidigare musikledaren, Lina. Jag var lite orolig för just babyrytmiken och Soul Children-kören men ju mer jag tänker på det så tror jag att det är mitt stora intresse för människor som gör att jag älskar det jag gör. Dansdelen i Soul Children kanske jag inte omfamnar helt men jag har så fin förstärkning av Hillie som är ungdomsledare i församlingen. Mer perfekt medarbetare, som kompletterar mig så bra, kunde jag inte få. Tänk att få nå tweensen i unga år via den här musiken. De älskar låtarna och när jag väl har deras öron finns det möjlighet att prata med dem. Att de duger och att de är älskade precis som de är vill jag verkligen förmedla.

Vad gillar du med Soul Children?
Det finns ett helhetstänk som är bra. Ett tänk för den lilla enheten, och samtidigt är vi del av en större rörelse. Jag gillar idén om att det ska finnas en andlig förebild, ett ledarskap som tänker djupare. Dansen och koreografin är också jätteviktigt och så naturlig för tweensen. Man får ju material, kontakter, nätverk och man behöver inte dra hela lasset själv. Sedan är det såklart kul att man kan köpa tröjor från Soul Childrens klädkollektion också.

Du hostade nyss din första Gathering. Var det som du trodde att vara värd?
Haha, lite vågat kanske men jag tyckte jag fick bra stöd. Vi hade fantastisk hjälp av föräldrar och andra i församlingen med det praktiska som mat och ljud etc. Men att vara värd för en Gathering överträffade verkligen förväntningarna! Det var kul att märka att körer ute i landet ville komma. Vi fick all support vi behövde, såsom marknadsföring, gästinstruktör, bra musik osv. För oss blev det perfekt tajming i och med att landet börjat öppna upp efter pandemin – vi kunde avsluta med konsert och det blev på så sätt en positiv helg för hela församlingen.

Det var några riktigt unga musiker i bandet. Hur tänkte du när du planerade det?
Det var först pirrigt och det fanns individuella utmaningar i bandet men jag såg en möjlighet att fånga upp dem om vi bara kunde stötta upp med ledare. Jag blev snabbt överraskad över deras otroliga talang och kände att det här kommer gå bra. Jag hoppas på att kunna koppla ihop dem med vår Soul Children-kör även framöver, t.ex. på julmarknaden och julkonserten.
Att se dessa unga musikers entusiasm var en av höjdpunkterna. Jag mindes hur jag själv i den åldern fick sitta och spela ihop med de mer rutinerade. Att rekrytera unga musiker är en helt avgörande fråga för oss.

Har du nåt annat du vill tillägga?
Bara tack, för att vi fick vara med i det här och att vi får vara en del i Soul Children Sveriges arbete. Vi hoppas få åka och vara med på en ny Gathering snart!